Andropauza i testosteron

  • од
andropauza

Da li muška andropauza uzrokuje smanjenje nivoa testosterona sa godinama? Istraživanja nam govore da muškarci imaju tendenciju da razvijaju mušku andropauzu postepeno nego njihove ženske. Muška andropauza može početi već sredinom dvadesetih godina kada muškarci počinju da gube muške hormone uključujući testosteron, štitnu žlezdu, ljudski hormon rasta i DHEA. Proces starenja počinje ozbiljno zbog gubitka hormona.

Pošto je ženska andropauza tako iznenadna, efekat opadanja hormona je mnogo očigledniji. Ali ovi isti efekti kod muškaraca su postepeniji i vremenom ih je lakše prihvatiti, a kao rezultat toga, oni često ne pomišljaju da priznaju da im je potrebna pomoć. Muškarci uglavnom ne govore o andropauzi. To nije muški posao. Između 35-45 godina, muškarci primećuju značajan kontinuirani pad u održavanju i održavanju erekcije. Ejakulacija nije tako moćna, a njihova izdržljivost i izdržljivost su takođe oslabili.

Šta se dešava sa muškarcima koji leče mušku andropauzu zamenom muških hormona? Evo liste prijavljenih promena od muškaraca:

• Povećanje mentalne brzine

• Poboljšan entuzijazam za svakodnevni život

• Podizanje depresije za koje nisu znali da postoji

• Više energije i želja da budete aktivniji

• Povećanje seksualnog nagona koje se manifestuje noćnim snovima, spontanim erekcijama i sveukupno povećanim interesovanjem za seks

• Poboljšan tonus mišića i smanjenje masti

Zamenski tretmani su približni prirodnoj, endogenoj proizvodnji hormona. Prosečan muškarac proizvodi 407 mg testosterona dnevno. Trenutno se prodaje nekoliko različitih vrsta zamena uključujući tablete, injekcije i transdermalne sisteme. Svako ko koristi ovu supstitucionu terapiju treba da bude redovno pod nadzorom lekara.

Ova terapija je kontraindikovana kod muškaraca sa karcinomom dojke ili prostate, jer može izazvati brz rast ovih tumora. Muškarci sa benignom opstrukcijom mokraćne bešike povezane sa hipertrofijom prostate takođe nisu kandidati za ovu vrstu zamene. Pročitajte ovaj sažetak za detaljnija upozorenja.

Muška andropauza može uticati na nivoe testosterona i kao rezultat toga na muški seksualni nagon. Za više informacija, označite ovu stranicu kao dobar izvor testosterona.

Informacije u ovom članku su samo u obrazovne svrhe